NederlandsEngelsDuits
Kindervakantie parken Overijssel
logo definitief transparante achtergrond.png

The best holidaypark is

 

Nationaal Park Weerribben-Wieden Natuurgebied Overijssel

Nationaal Park Weerribben-Wieden is het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Ontdek dit veelzijdige natuurpark. U kunt hier heerlijk wandelen, fietsen of kanoen langs rietlanden.

Veelzijdig natuurgebied en oase van rust


De Wieden is onderdeel van National Park Weerribben-Wieden gelegen in Overijssel. Een prachtig gebied van oase van rust. Een veelzijdig natuurgebied bestaande uit rietlanden, hooilanden vol bloemen, plassen en sloten en dichtbegroeide moerasbossen. Zeldzame dieren zoals de Otter en zwarte Stern leven in dit moerasgebied.
Gek van de natuur of wil je meer over dit gebied te weten komen? Breng dan een bezoek aan bezoekerscentrum de Wieden of aan een van de twee eendenkooien die dit gebied rijk is.

Dorpen en steden in de omgeving
De Wieden ligt vlakbij het authentieke dorpje Giethoorn, ook wel het Hollands Venetië genoemd. Bootje varen in deze omgeving is de moeite waard, op deze manier beleef je optimaal de waterrijke omgeving. 

Naast Giethoorn bestaat de omgeving van de Wieden uit diverse dorpjes die iedere haar eigen charme heeft. Bezoek eens Meppel, Steenwijk of Blokzijl en beleef de sfeer van deze dorpen.
Ook in de andere dorpen zoals, Oldemarkt, Ossenzijl en Vollenhove zijn een bezoek waard. Vooral in de zomer zijn er diverse activiteiten in de omgeving georganiseerd, maar kijk ook voor de andere seizoen regelmatig in onze evenementenkalender.

Actief de omgeving verkennen
Naast georganiseerde evenementen kunt u ook op eigen houtje de omgeving verkennen. Er zijn diverse wandel- en fietspaden en routes die u leiden door de mooie natuur. Of kies er juist voor om met een fluisterboot of kano door de kanalen en wateren van de Wieden en de Belterwijde te varen. Ook zijn er diverse rondvaarten beschikbaar in deze omgeving.

Winter in de Wieden
Niet alleen in de zomer kun je plezier beleven in de Wieden, maar de winter biedt ook zijn mogelijkheden aan. Na een paar dagen goede vorst, bind je schaatsen maar onder en geniet van de diverse schaatstochten over het natuurijs in de Wieden. Of kies ervoor om heerlijk met het gezin te schaatsen op het natuurijs van de Belterwiede. Het is ook mogelijk om te overnachten en zo vanuit uw woning op het ijs te stappen!

Bekijk hier foto's van Waterpark Beltewiede in de winter. 

 

       


Villapark De Weerribben
Binnenweg 12
8378 JJ Paasloo
0561 - 45 14 14
info@weerribben.nl
http://www.weerribben.nl

IBAN: NL76RABO0361213689
BIC: RABONL2U

 

Sitemap | Affiliate Programma


Vakantiepark Giethoorn
Binnenpad 49
8355 BR Giethoorn
0521-361332
info@vakantieparkgiethoorn.nl
http://www.vakantieparkgiethoorn.nl
IBAN: NL76RABO0361213689
BIC: RABONL2U

 


Waterpark Belterwiede
Veneweg 193
7946 LP Wanneperveen
0522 - 281828
info@parkbelterwiede.nl
http://www.parkbelterwiede.nl

IBAN: NL76RABO0361213689
BIC: RABONL2U


Résidence Weerribben
Binnenweg 10 a-c
8378 JJ Paasloo
T. 0561 - 45 14 14
E. info@groepsaccommodatieweerribben.nl
http://www.groepsaccommodatieweerribben.nl
IBAN: NL76RABO0361213689
BIC: RABONL2U
 

 

Powered by : QualitySites4All
vakantieweerribbenwieden.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Klik HIER voor meer informatie.      Deze melding verbergen